Справа "Приватбанку": ВАКС заочно заарештував Дубілета-старшого

Сам Дубілет переховується в Ізраїлі і має громадянство цієї країни
Важливо
Справа "Приватбанку": ВАКС заочно заарештував Дубілета-старшого
Олександр Дубілет (фото: minfin.com.ua)
2 Червня 2021, 21:35
читать на русском

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього голови правління “ПриватБанку” Олександра Дубілета.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив Центр протидії корупції.

Оскільки Дубілет (досьє Олександра Дубілета) перебуває не в Україні та оголошений у міжнародний розшук, запобіжний захід йому призначили заочно до моменту його фактичного затримання і доставлення до місця кримінального провадження.

Рішення слідчого судді означає, що підозра, яка була пред’явлена Дубілету, є повністю обґрунтованою. А повідомлення про неї відбулося відповідно до норм кримінального процесуального законодавства.

Нагадаємо, що за версією слідства, напередодні націоналізації “ПриватБанку”, його топпосадовці вчинили розтрату 315 млн доларів (еквівалент 8,2 млрд грн) на користь пов’язаної з банком компанії Claresholm Marketing Ltd. Детективи вважають, що саме Дубілет, використовуючи підроблені банківські документи та фіктивне кредитування, розпорядився перерахувати ці кошти з кореспондентського рахунку “ПриватБанку”, відкритого в одному з європейських банків.

Крім цього, Дубілета також підозрюють у розтраті майже 137 млн грн, які за день до націоналізації “ПриватБанку” безпідставно перерахували страховій компанії “Інгосстрах”. Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками “Привату”.

29 березня Дубілета-старшого оголосили в міжнародний розшук.

Читайте також