Справу "мінера моста Метро" завершено: ветерана примусово лікуватимуть

Його визнано винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів
Важливо
Справу "мінера моста Метро" завершено: ветерана примусово лікуватимуть
Міст “Метро” (фото: нацполіція)
15 Березня 2021, 20:30
читать на русском

Суд застосував до ветерана АТО Олексія Белька, який у 2019 році замінував міст "Метро" і погрожував його підірвати, примусові заходи у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу.

Про це повідомляє юридична компанія "Міллер".

Зазначається, що 15 березня відбулися судові дебати по справі за фактом повідомлення про замінування мосту "Метро" у вересні 2019 року.

Олексія Белька визнано винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів. До обвинуваченого застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом, - йдеться у повідомленні.

Адвокати вказують, що таким чином Бельку надаватимуть психіатричну допомогу у спеціалізованому закладі. Разом із тим, він зможе самостійно, без супроводу медичного працівника, залишати палату, відділення та заклад.

Таке рішення суд ухвалив, посилаючись на висновок повторної судово-психіатричної експертизи, призначеної за клопотанням адвоката.

В установі Олексій Белько пробуде щонайменше півроку. Після цього ми звернемося з клопотанням про проведення нової психіатричної експертизи, - зазначають у компанії.

Окрім того, своїм рішенням суд повернув Олексію все належне йому майно, яке було вилучено після вчинення кримінального правопорушення, зокрема: два автомобілі, банківські картки, мобільний телефон.


Контекст. 18 вересня 2019 року ветеран АТО, учасник бойових дій на сході України Олексій Белько заблокував рух через міст "Метро" та начебто погрожував його підірвати. Проте, вибухівки в нього не було. Справою спочатку займалось Дніпровське управління Національної поліції в Києві, згодом – Головне слідче управління СБУ в Києві та області.

У 2019 році судово-психіатрична експертиза встановила, що під час вчинення діяння Олексій був неосудним. 20 січня 2020 року Олексію змінили запобіжний захід та помістили до психіатричного закладу із посиленим наглядом.
1