США хочуть підтвердити сильне партнерство з Україною - Блінкен

Держсекретар підтвердив непохитну підтримку Україні та її територіальній цілісності
Важливо
США хочуть підтвердити сильне партнерство з Україною - Блінкен
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба (фото: twitter.com/DmytroKuleba)
6 Травня 2021, 11:06
читать на русском

Державний секретар США Ентоні Блінкен в рамках візиту до України зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він заявив, що представляє президента США Джо Байдена, а Штати хочуть підтвердити сильне партнерство між обома країнами.

Блінкен заявив, що сьогодні в Україні він представляє саме президента Байдена, а Штати підтримують територіальну цілісність України, передає "Україна 24".

Ми підтримуємо суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. І хочемо засвідчити нашу відданість роботі із вами, доки ви зміцнюєте вашу власну демократію, розбудовуєте інституції і боретеся із корупцією, - заявив Блінкен під час зустрічі зглавою МЗС.

Держсекретар США разом із міністром закордонних справ України поклав квіти до меморіалу пам’яті загиблим на Донбасі. Блінкен також відвідав Михайлівський Золотоверхий монастир та зустрівся з главою Української православної церкви Епіфанієм.

Зміцнення взаємодії України і США як демократичних союзників у Центральній Європі і Чорному морі — це внесок у безпеку та успіх наших держав і всього євроатлантичного простору, - прокоментував зустріч Кулеба у Twitter.


Контекст. Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до України з робочим візитом. Його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" ввечері 5 травня.

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд прибула до Києва разом з Блінкеном.

Читайте також

1