США запровадили санкції проти Коломойського

У Сполучених Штатах олігарха звинуватили у корупції
Головне
США запровадили санкції проти Коломойського
Ігор Коломойський (Фото: УНІАН)
5 Березня 2021, 15:33
читать на русском

США запровадили персональні санкції проти бізнесмена Ігоря Коломойського, його дружини і дітей, через звинувачення у корупції.

Про це на своєму сайті повідомив Державний департамент США.

Я оголошую про публічне присвоєння статусу олігарха  колишньому українському державному діячу Ігорю Коломойському через його причетність до великої корупції, - йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

У заяві згадано про часи, коли Коломойський був головою Дніпропетровської ОДА. У 2014 - 2015 роках, він, за твердженням Держдепу, був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону і віру суспільства в демократичні інститути уряду і суспільні процеси.

Таке рішення засноване на діях, вчинених Коломойським під час його перебування на [політичній] посаді, я також хочу висловити стурбованість його зусиллями по підриву демократичних процесів України, - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Читайте також

Він додав, що дії Коломойського представляють серйозну загрозу для майбутнього України.

Разом із Коломойським під санкції також потрапили дружина, син і дочка олігарха. Їм усім заборонений в'їзд на територію Штатів.


Контекст. 9 лютого українські олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов подали позов проти США з вимогою відшкодувати їм 23 млн доларів за конфіскацію комерційної нерухомості в Кентуккі і Далласі.

Раніше Мін'юст США 6 серпня подав два цивільних позови про конфіскацію майна в Окружний суд Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас) була придбана з використанням незаконно привласнених з "ПриватБанку" коштів і підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Ексвласників "ПриватБанку" Коломойського і Боголюбова (досьє Геннадія Боголюбова) звинувачують в тому, що вони відмивали злочинні доходи через банківські рахунки підставних компаній, перш за все у кіпрському відділенні "ПриватБанку".

1