Стала відома дата процесу по імпічменту Трампу

Його звинувачуватимуть у підбурюваннях до захоплення Капітолію
Стала відома дата процесу по імпічменту Трампу
Дональд Трамп Фото: Donald J. Trump у Фейсбуці
23 Січня 2021, 11:35
читать на русском

Процес імпічменту 45-му президентові США Дональду Трампу в Сенаті розпочнеться 8 лютого. Зокрема, будуть озвучені аргументи звинувачення щодо підбурювання до повстання у зв'язку з заворушеннями в Капітолії на початку січня.

Про це заявив лідер сенатської більшості демократ Чак Шумер, повідомляє AP.

Він оголосив про розклад в п'ятницю пізно ввечері після досягнення угоди з республіканцями.

Читайте також

Згідно з графіком, Палата представників передасть статтю про імпічмент Трампу пізно ввечері в понеділок, а у вівторок почнеться судовий розгляд.

У команди юристів Трампа буде час підготувати справу до початку дебатів у лютому.

Нагадаємо, 13 січня палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію із закликом до віцепрезидента Майка Пенсі усунути чинного президента Дональда Трампа ще до закінчення його президентського терміну 20 січня.

За відсторонення президента від влади висловилися понад 200 конгресменів. Ще 197 членів нижньої палати висловилися проти відставки Трампа.

Конгресмени запропонували застосувати 25-ту поправку до Конституції. Відповідно до неї, чинний президент може бути усунений з посади за рішенням віцепрезидента і більшості ключових посад в адміністрації. Вони повинні в цьому випадку постановити, що Трамп не може продовжувати виконувати свої обов'язки.

6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло п'ятеро осіб, затримано 52 людини.

14 січня спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підписала затверджений конгресменами обвинувальний висновок щодо імпічменту чинного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.