Стала відома офіційна вартість ремонту Офісу президента після протестів на Банковій

Ремонт будівлі "потягнув" на понад півтора мільйона гривень
Важливо
Стала відома офіційна вартість ремонту Офісу президента після протестів на Банковій
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
7 Квітня 2021, 21:12
читать на русском

Вартість ремонту й відновлення будівлі та прилеглої території до Офісу президента, яку розгромили 20 березня під час протестів за Стерненка, становить 1 571 610 гривень.

Про це повідомили у Державному управління справами у відповідь на запит Радіо Свобода.

За результатами проведеного експертного будівельно-технічного дослідження приватним науково-виробничим підприємством "Спектр" встановлено, що орієнтовна вартість робіт із ремонту та відновлення конструктивних елементів оздоблення фасаду, вхідної групи та прилеглої території адміністративного будинку – пам’ятки архітектури місцевого значення за адресою: місто Київ, вулиця Банкова 11, складає 1 571 610 грн,– написали в ДУС.

У ДУС зазначили, що ця сума складається з таких витрат:

  • очищення (миття) фасаду і мощення площі – 297 200 грн;
  • ремонт дверних блоків (9 штук) – 1 158 600 грн;
  • ремонт вікон – 85 000 грн;
  • непередбачувані і додаткові роботи та покриття ризиків – 30 810 грн.

Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Тим часом в Офісі президента підрахували збитки від протестів. За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі ОП оцінили приблизно у два мільйони гривень. Водночас співзасновник громадської ініціативи "Києве, мий" Єлісей Ходоловський оцінив прибирання та відмивання фасаду будівлі Офісу президента лише у 80 тисяч гривень.