Стали відомі терміни цьогорічного призову до війська

Строковиків не залучатимуть до операції Об'єднаних сил на Донбасі
Головне
Стали відомі терміни цьогорічного призову до війська
Призов (Фото: Міноборони)
24 Лютого 2021, 21:10
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про терміни проведення призову на строкову військову службу у 2021 році.

Про це повідомив Офіс президента України.

Цьогоріч призов на строкову службу відбуватиметься у квітні-липні та в жовтні-грудні. Призовні комісії розпочнуть роботу 1 квітня та 1 жовтня відповідно, а підготовчі заходи до проведення призову будуть розпочаті з 1 березня та 1 вересня 2021 року.

Проведення призову на строкову військову службу до ЗСУ забезпечує співвідношення частки строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15% до 85%. Таким чином, частка строковиків у загальній чисельності війська з кожним роком продовжуватиме зменшуватись, - зазначили в ОП.

Згідно з указом президента, строковиків не залучатимуть до операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Цьогорічне звільнення строковиків в запас відбудеться у квітні-липні та в жовтні-грудні. У січні 2022 року будуть звільнені в запас військові, яких призвали в липні 2020 року.

Не підлягатимуть призову та матимуть право на відстрочку для здобуття освіти на весь період навчання учні та студенти:

  • шкіл та ПТУ з денною формою навчання;
  • закладів фахової передвищої освіти з денною формою навчання;
  • закладів середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;
  • інтернатури, аспірантури або докторантури з відривом або без відриву від виробництва.
  • Також відстрочка надаватиметься громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Читайте також

Нагадаємо, до ЗСУ на військову службу цьогоріч планують призвати 32 тисячі строковиків - це на дві тисячі більше, аніж торік. Цьогоріч не очікується жодних зривів і має відбутися два призови: весняний та осінній.

У довгостроковій перспективі в Україні має бути вибудована така система, щоб кожен громадянин міг у разі потреби захистити свій дім і свою країну, а також надати першу медичну допомогу, після цього держава зможе повністю відмовитися від призову на строкову службу.

1