Стало відомо, хто може очолити Мінекономіки та Мінінфраструктури

Кандидатами на посади міністрів називають Олексія Любченка та Олександра Кубракова
Головне
Стало відомо, хто може очолити Мінекономіки та Мінінфраструктури
Олексій Любченко (Фото: ДФС України)
14 Травня 2021, 20:40
читать на русском

Глава ДФС України Олексій Любченко може очолити Міністерство економіки, а голова "Укравтодору" Олександр Кубраков – Мінінфраструктури.

Про це повідомляє видання РБК з посиланням на власні джерела в партії "Слуга народу".

В парламенті знайдуться голоси за призначення глави "Укравтодору" Олександра Кубракова міністром інфраструктури. Зокрема, за це призначення проголосує більшість "слуг народу", а також депутати групи "Довіра" та партії "За майбутнє", - повідомили джерела.

Своєю чергою заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук (досьє Євгенії Кравчук) підтвердила інформацію про можливе призначення Любченка керівником Мінекономіки.

На посаду міністра економіки претендує Олексій Любченко з Державної фіскальної служби. Про нього дуже хороші відгуки. Ці кадрові ротації спрямовані на те, що ставка буде саме на зростання ВВП, робочих місць і зростання економіки в цілому, - заявила вона.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр економіки Ігор Петрашко написали заяви про звільнення за власним бажанням. Їхню відставку розглянуть у вівторок, 18 травня на позачерговому засіданні парламенту.

У понеділок, 17 травня, фракція "Слуги народу" планує зібратися на засідання, щоб розглянути питання про їхню відставку, а також кандидатів на посади міністра інфраструктури і міністра розвитку економіки.

1