Стало відомо, коли держсекретар США прибуде до України

Блінкен зустрінеться з Зеленським та Кулебу, щоб обговорити реформи, економіку та безпекову ситуацію
Стало відомо, коли держсекретар США прибуде до України
Ентоні Блінкен (фото: wikipedia.org)
30 Квітня 2021, 17:41
читать на русском

Державний секретар США Ентоні Блінкен 5-6 травня прибуде до України, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомив Державний департамент США, в Україні Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та іншими представниками українського громадянського суспільства.

Таким чином США підтвердять непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України через постійну агресію Росії.

Блінкен також заохочуватиме постійний прогрес у програмі інституційних реформ в Україні, зокрема антикорупційні дії, які є ключовими для забезпечення демократичних інституцій України, економічного процвітання та євроатлантичного майбутнього.


Контекст. У лютому президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що президент США обов`язково запросить його до Білого дому.

У квітні посол України в США Оксана Маркарова заявила, що українські дипломати та Офіс президента активно працюють над організацією зустрічі Володимира Зеленського та Джо Байдена, втім, ситуація з коронавірусом ускладнює візит.

2 квітня президент України і президент Сполучених Штатів провели першу телефонну розмову. А 30 квітня державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен підтвердив, що збирається відвідати Україну "наступного тижня".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном обговорять безпеку, економіку, зокрема енергетичну сферу. Блінкен прибуде до України наступного тижня.

Читайте також

1