Стало відомо, яким вакцинам від Covid-19 довіряють українці

Найбільше довіряють вакцинам Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford та Moderna
Головне
Стало відомо, яким вакцинам від Covid-19 довіряють українці
Вакцинація Фото: Gustavo Fring з Pexels
17 Лютого 2021, 18:32
читать на русском

Українці, вакцинація яких від коронавірусу досі не почалася, найбільше довіряють вакцинам трьох європейських та американських виробників -Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford та Moderna.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Research & Branding Group.

Лідером довіри українців є американо-німецька вакцина Pfizer/BioNTech (23%), на другому і третьому місцях - AstraZeneca/Oxford (16%) та американська Moderna (12%).

Приблизно однакова кількість українців довіряють російській вакцині Sputnik V (9%) і американській Novavax (8%), а трьом китайським розробкам загалом довіряє лише 3% опитаних.

Опитування також показало, що кількість українців, які вірять, що вітчизняна охорона здоров’я впорається з вакцинацією, становить 20%, тоді як вдвічі більше число жителів країни (44%) в це не вірить, а ще третина опитаних (35%) вважають, що з ковідними щепленнями українська медицина впорається лише частково.

Своєю чергою у глобальний успіх вакцинації вірять 39% опитаних. Вони вважають, що масова вакцинація зможе повернути людство до нормального життя. Протилежної точки зору дотримується 36% жителів України, а кожен четвертий (25%) – не визначився.

Читайте також

Нагадаємо, в Україні ставлення до вакцинації від COVID-19 більш негативне, ніж у низці інших країн світу. Водночас Україна входить до п`ятірки країн, де найбільш незадоволені політикою держави у боротьбі з пандемією. У світі 55% респондентів вважають, що вакцинація допоможе боротися з коронавірусом, тоді як в Україні таких лише 43%.