Степанов хоче подовжити локдаун в Україні після 24 січня

Для цього є всі підстави
Головне
Степанов хоче подовжити локдаун в Україні після 24 січня
Коронавірус (фото: Pexels)
12 Січня 2021, 19:32
читать на русском

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов хоче подовжити локдаун в країні після 24 січня, оскільки для цього є підстави.

Про це він сказав в ефірі каналу 24.

За його словами, подовжити локдаун в Україні треба з кількох причин: через новорічні свята, що супроводжувалися масовими поїздками до родичів, та сезонне захворювання на грип.

По-перше, у нас були січневі свята, що супроводжувалися масовими святкуваннями, переміщенням людей, коли їздили до родичів. Все це потенційно дуже вплине на зростання числа хворих COVID-19. По-друге, у нас є щорічне сезонне зростання хворих на грип, яке починається саме в січні і дуже важливо на цьому піку хвороби збити, - заявив він.

Читайте також

Степанов пояснив, що грип передається так само, як і коронавірус, і цій хворобі також можна запобігти припиненням контактування між людьми. Тому що і грип, і COVID-19 мають однакові ускладнення.

Нагадаємо, що в Україні з 00:00 8 січня почав діяти зимовий посилений карантин, який стосується сфер торгівлі і послуг, заборон роботи кафе і ресторанів, проведення масових заходів. Локдаун триватиме до 24 січня.

1