Степанов оголосив, що Україна подолала третю хвилю коронавірусу

На його думку, третя хвиля була більш смертоносною
Головне
Степанов оголосив, що Україна подолала третю хвилю коронавірусу
Люди в масках прогулюються біля фонтану (Фото: УНІАН)
7 Травня 2021, 15:44
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна вийшла з третьої хвилі COVID-19. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Нарешті можу констатувати, що ми вийшли з третьої хвилі пандемії. Від завтра в Україні не залишиться жодного регіону з червоним рівнем епіднебезпеки, - написав він.

Степанов повідомив (досьє Степанова) що, як планується, у п'ятницю відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке може вивести з "червоної" зони Сумську область.

За його словами, третя хвиля COVID-19 забрала більше життів проти перших двох, і в цей період система охорони здоров'я працювала з напругою, в медзакладах не вистачало кисню.

Кінець березня і початок квітня були найпіковішими. Потужності на Львівському хімічному заводі (який забезпечував медзаклади киснем - ред.) не витримували і в якийсь момент частина виробничих потужностей зупинилася. Однак за ніч вдалося їх відновити. Ми не залишили без кисню жодного. Наприклад, одна з міських лікарень Києва до пандемії потребувала три тонни кисню на місяць, а під час третьої хвилі - 5,5 тонн на добу, - зазначив він.

Читайте також

Однак міністр заявив, що і надалі потрібно дотримуватися протиепідемічних заходів.

Жодні "шашлики" не вартують життя і здоров’я. Тому побережіть себе, адже вірус тільки й чекає, коли ви знімете маску, - уточнив міністр.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький заявив, що четверту хвилю епідемії коронавірусу варто очікувати в Україні восени. При поєднанні з сезонними захворюваннями (грип, ГРВІ) буде більше хворих та важкий перебіг хвороби.