Степанов пояснив, чому акварельні фарби заборонені, а алкоголь - ні

Алкоголь проходить як харчові продукти
Важливо
Степанов пояснив, чому акварельні фарби заборонені, а алкоголь - ні
Вино фото: pexels
12 Січня 2021, 21:23
читать на русском

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов пояснив, чому під час локдауну в Україні продають алкоголь, а дитячі акварельні фарби - заборонені.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо НВ.
Почну з алкоголю. Він відноситься до харчових продуктів, принаймні, по всіх кодах, по всьому, він проходить як продукти харчування. Тому відокремлювати, які продукти харчування можливо чи неможливо — це ж ніхто не збирався робити, — заявив міністр.
Щодо заборони продавати інші товари, в тому числі дитячих акварельних фарб,  то карантинні обмеження вводяться з метою зменшити кількість контактів між людьми, оскільки це знижує ризик інфікування.
За його словами, під час карантину люди приходять у магазини лише щоб придбати товари, які їм можуть знадобитися кожного дня. Інші товари, в тому числі фарби, можна замовити в інтернет-магазинах або ж їх можна було придбати заздалегідь.
Ризик інфікування значно збільшується, якщо потенційне контактування продовжується більше 15 хвилин. І якщо людина йде в магазин виключно по продукти харчування, він не ходить там, щоб вибрати або акварель, або якісь інші речі, — сказав Степанов.
Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов хоче подовжити локдаун в країні після 24 січня, оскільки для цього є підстави.