Степанов сказав, яким препаратом вакцинуватимуть українців проти COVID-19

Очільник МОЗ пообіцяв розпочати кампанію по вакцинації вже цього тижня
Головне
Степанов сказав, яким препаратом вакцинуватимуть українців проти COVID-19
Вакцинація Фото: Gustavo Fring з Pexels
18 Лютого 2021, 10:35
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні кампанія по вакцинації від COVID-19 розпочнеться з вакцини AstraZeneca виробництва Індії. Очільник МОЗ пообіцяв, що до кінця тижня українців почнуть вакцинувати.

Про це глава МОЗ (досьє Максима Степанова) розповів в етері телеканалу "Україна 24" у середу, 17 лютого.

Думаю, що перше, з чого ми почнемо вакцинуватися, це саме вакцина компанії AstraZeneca, яка виробляється Serum Institute (Індія), - сказав міністр.

За словами Степанова, до кінця тижня до України має прибути 500 тис. доз вакцини AstraZeneca.

До кінця тижня вони повинні бути вже в Україні. Там вирішуються питання логістики, відвантаження безпосередньо з Індії, фрахт літака тощо, - зазначив глава МОЗ.

Читайте також

Як повідомив Степанов, питаннями логістики займається британське закупівельне агентство Crown Agents, однак МОЗ постійно підтримує зв'язок з виробником COVID-вакцини Serum Institute.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна втрачає довіру виробників вакцин через спроби зриву вакцинації у країні. Він пояснив, що, вакцинація в Україні не розпочалась 15 лютого через "технічні проблеми логістичного характеру".

Також очільника МОЗ Максима Степанова можуть відправити у відставку, якщо до кінця тижня в Україні не розпочнеться обіцяна урядом вакцинація від коронавірусу.