Степанов заявив, що українцям треба було запастися шкарпетками до локдауну

Міністра дивує незадоволення людей щодо обмежень у магазинах
Головне
Степанов заявив, що українцям треба було запастися шкарпетками до локдауну
Фото: Jill Wellington з Pexels
11 Січня 2021, 12:17
читать на русском

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вважає, що українці мали достатньо часу, аби підготуватися до 14-денного жорсткого карантину.

Точно було можливо розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час. Навіть якщо ви не встигли купити шкарпетки або футболки, ви це спокійно можете зробити в інтернет-магазин, — сказав міністр під час брифінгу, коментуючи незадоволення українців щодо обмеження продажу певних товарів в магазинах.

За його словами (досьє Степанова), влада завчасно інформувала про обмеження з 8 січня, і постанова щодо введення карантину була ухвалена ще 9 грудня.

Читайте також

Достатньо чітко розповіли, які товари будуть у вільному продажі та можна буде спокійно їх купувати. Які магазини будуть відчинені - які торгують продуктами, засобами гігієни, побутової хімії, медичними виробами, лікарськими засобами, а які магазини будуть зачинені, які стосуються промислових товарів, — додав Степанов.

Нагадаємо, що в Україні з 00:00 8 січня почав діяти зимовий посилений карантин, який стосується сфер торгівлі і послуг, заборон роботи кафе і ресторанів, проведення масових заходів. Локдаун триватиме до 24 січня.

У зв'язку із введенням зимового локдауну супермаркети заклеїли червоними стрічками стелажі зі шкарпетками та дитячими іграшками, посилаючись на постанову Кабінету міністрів.

Українці обурюються, що під забороною опинилися шкарпетки, сміттєві пакети, подарункові іграшки та інші непродовольчі товари.

Читайте також наш матеріал: "Січневий локдаун: чому заклеєні вітрини не поборють коронавірус"

1