Стерненко закликав Зеленського не ховатися від відповідальності за протести

Стерненко передав своїм прихильникам листа із СІЗО
Важливо
Стерненко закликав Зеленського не ховатися від відповідальності за протести
Сергій Стерненко (фото: УНІАН)
22 Березня 2021, 19:44
читать на русском

Активіст Сергій Стерненко передав листа з СІЗО, у якому закликав Володимира Зеленського до діалогу з протестувальниками, які вимагають звільнення політв'язнів.

Повний текст листа зачитав член української делегації в ТКГ Денис Казанський. Відповідне відео оприлюднене на Youtube-каналі Стерненка.

Закликаю Зеленського негайно почати діалог, вилізти з теплої ванни і діяти як гарант конституційних прав і свобод, а не ховатися від відповідальності. Якщо ж президент і надалі буде ігнорувати цю кризу, який створила його команда, якщо він і далі буде протистояти народу, тоді дійсно від президента буде толку не більше, ніж від його таблички, - написав Стерненко в листі.

Активіст підкреслив, що в зростанні протестних настроїв винні не протестувальники, а керівництво держави.

Люди не можуть і не будуть вічно терпіти свавілля і відсутність діалогу під час протестів. Тому в зростанні рішучих протестних настроїв винні не ті, хто вчора реагував на несправедливість. Винні ті, хто цю несправедливість породив, - зазначив активіст.

Стерненко також подякував учасникам суботньої акції під Офісом президента за небайдужість.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Читайте також

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

Друг Стерненка Роман Ратушний заявив, що Стафійчук був "мирним учасником акції" під ОП. Також він запевняє, що учасники акції біля Офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це "поліцейські провокатори".

Своєю чергою прихильники Стерненка заявили про плани повернутися на Банкову з протестом, коли справу розглядатиме апеляційний суд. Точної дати засідання поки немає.