Суд не визнав санкції каналів Медведчука порушенням прав громадян

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів
Важливо
Суд не визнав санкції каналів Медведчука порушенням прав громадян
Віктор Медведчук Фото: facebook.com
19 Березня 2021, 19:45
читать на русском
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відмовився визнати санкції щодо телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна" порушенням прав громадян.
Про це повідомляє пресслужба суду.

Зазначається, що під час розгляду справи суд перевіряв, чи є втрата доступу до інформаційних програм, які транслюють ці телеканали, порушенням прав позивача, гарантованих статями 8, 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення сторін та дослідивши матеріали справи, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні позовних вимог громадянина, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Повний текст рішення буде виготовлено протягом п’яти робочих днів. Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Великої Палати Верховного суду протягом 30 днів із дня складання повного тексту рішення.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука" 

1