Суд скасував Стерненку домашній арешт та віддав на поруки депутату від "Голосу"

На думку депутата, сьогодні відбулась перемога здорового глузду
Суд скасував Стерненку домашній арешт та віддав на поруки депутату від "Голосу"
Сергій Стерненко та Роман Лозинський (фото: facebook.com/lozynskyi.roman)
29 Січня 2021, 23:00
читать на русском

Приморський райсуд м. Одеси змінив запобіжний захід активісту Сергію Стерненку. Йому скасували домашній арешт та передали на поруки народному депутату із фракції "Голос" Роману Лозинському.

Відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю, 29 січня.

Як повідомив Лозинський у Facebook, то сьогодні суд задовольнив його заяву про взяття на поруки Стерненко та скасував домашній арешт.

Нардеп зазначив, що сьогодні відбулась перемога здорового глузду в очевидній справі, в очевидно сфабрикованій справі. За його словами, нарешті видно, як вона починає сипатись крок за кроком. Сторона Стерненка доказує не те, що вони невинні й не скоювали жодного нападу, а те, що на активіста нападали.

Я переконаний, що це справа не виключно Сергія, а справа кожного з нас, тому що мова йде про право на захист, - наголосив Лозинський.

Стерненко наголосив, що це тільки початок, а організатори цього переслідування, рано чи пізно, нестимуть відповідальність.

За словами активіста, сьогодні відбулась дуже прецедентна подія, оскільки суд фактично визнав, що немає жодних ризиків, що Стерненко буде десь переховуватись, а доводи прокурорів, які служать генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій (досьє Ірини Венедіктової), про втечу - фікція.

Сьогодні під час процесу була одна дуже важлива деталь. Прокурор зачитував висновки експертиз, які кажуть про те, що я не міг сам себе порізати, коли отримав поранення лівої руки, - зазначив Стерненко.

За версією прокурорів, активіст сам себе спеціально порізав після нападу на нападника. Прокурор зачитував висновок експертизи, яку проводили Національна поліція, Бюро судово-медичних експертиз за клопотанням Нацполіції. На думку Стерненка, цей висновок руйнує версію цього ж прокурора.

Читайте також

Нагадаємо, що адвокати дружин одного з учасників третього замаху на активіста Сергія Стерненка подали цивільні позови до підсудного на суму близько 4,5 млн грн.

У жовтні 2020 року Офіс генерального прокурора виключив із Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про підозру Івану Кузнєцову, який загинув при нападі на активіста Сергія Стерненка в Одесі 24 травня 2018 року. Стерненко пояснює це самозахистом при нападі.

1