Суд у Києві заблокував низку інформаційних сайтів

Інтернет-провайдерів зобов'язали заблокувати роботу цих ЗМІ
Головне
Суд у Києві заблокував низку інформаційних сайтів
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
26 Березня 2021, 15:00
читать на русском

Суддя Печерського районного суду Тетяна Ільєва ухвалила рішення заблокувати низку інформаційних сайтів в Україні.

Як повідомляє "Главком" з посиланням на відповідне рішення суду, накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності низки інформаційних видань. Серед них: "Главком", "Апостроф", "Голос.UA", "Антикор", "From-UA" ті інші.

Рішення суду Фото: Главком

Читайте також

Рішення суду Фото: Главком

За даними "Главкому", суд постановив блокувати роботу цих ЗМІ всім інтернет-провайдерам і мобільним операторам на території України.

Суддя Ільєва ухвалила таке рішення за клопотанням представника колишнього керівника "Спецтехноекспорту" Павла Барбула. Він намагається заблокувати роботу низки інформаційних видань, які висвітлювали його діяльність. Колишній топменеджер державного концерну, прикриваючись скандальним ухвалою Печерського районного суду, вимагає від інтернет-провайдерів і мобільних операторів закрити доступ користувачів до вказаних засобів масової інформації. Окремі провайдери і оператори вже вдались до таких дій і заблокували доступ до "Главкома" та інших ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що блокування відбувається попри те, що 10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський зазначив безпідставність претензій Павла Барбула, який назвав опубліковану сайтами інформацію про нього "конфіденційною". У цей же день слідчий ухвалив рішення про закриття кримінальної справи в зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Нагадаємо, у лютому Голосіївський райсуд ухвалив заблокувати в Україні 426 сайтів, серед яких, зокрема, російські та українські ЗМІ, а також сайти, присвячені криптовалюті.

1