Суд залишив Антоненка під вартою, а Кузьменко - під домашнім арештом (відео)

Засідання суду тривало майже шість годин
Головне
Суд залишив Антоненка під вартою, а Кузьменко - під домашнім арештом (відео)
Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
23 Березня 2021, 21:04
читать на русском

Шевченківський районний суд Києва залишив підозрюваного у вбивстві журналіста Шеремета Андрія Антоненка під вартою до 21 травня.

Про це пишуть у телеграм-каналах.

Таке рішення викликало обурення у присутніх на вулиці активістів. Вони скандували "Ганьба", "Аваков - чорт" і "Свободу Рифу".

Домашній арешт Юлії Кузьменко також продовжили. Захист Кузьменко просив суд змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання, щоб вона могла брати участь у передвиборчій кампанії.


Контекст.16 березня, у Шевченківському районному суді столиці мало відбутися засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Під час засідання захист мав клопотати про зміну запобіжного заходу для Антоненка, який перебуває під вартою і для Юлії Кузьменко, яка сидить під домашнім арештом. Однак Антоненка не доставили на засідання суду з СІЗО.

Таким чином засідання суду і розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу не відбулося вдруге. Попереднього разу, 9 березня, засідання скасували нібито через неявку одного з присяжних.

Як відомо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".