Свідоцтво про народження дитини можна отримати Укрпоштою - Федоров

Заказати його можна через сервіс "єМалятко"
Важливо
Свідоцтво про народження дитини можна отримати Укрпоштою - Федоров
Немовля (Фото: Pixabay)
8 Червня 2021, 19:36
читать на русском
Свідоцтво про народження дитини тепер можна замовити онлайн через сервіс "єМалятко". Його доставлятиме національний оператор поштового зв`язку "Укрпошта".

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Зазначається, що отримати свідоцтво про народження можна взагалі без відвідування жодних установ, а в поштовому відділенні або ж кур’єром додому. Вартість 46 і 66 грн відповідно. Оплата здійснюється при отриманні замовлення. Терміни доставки — до 2-х днів у межах області та до 3 днів у межах України з моменту оформлення свідоцтва у відділі Державної реєстрації актів цивільного стану.

У жовтні минулого року ми запустили комплексну послугу єМалятко і нею скористалися понад 125 тисяч українців. Сьогодні разом з партнерами запускаємо першу в історії України доставку державних документів і робимо послуги для батьків ще зручнішими. Відтепер не потрібно стояти в чергах, ходити по держустановах, кур’єр доставить свідоцтво про народження одразу до дверей, — заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, Мінцифра запускає послугу єМалятко і для жителів тимчасово окупованих територій. Відтепер у єМалятко можна отримати українське свідоцтво про народження, якщо дитина народилася у Криму або в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, раніше міністерство цифрової трансформації пообіцяло до кінця 2020 року зробити доступним по всій Україні онлайн-сервіс "єМалятко".

1