Тарифні протести: українці перекрили траси та вимагають зниження цін на газ

Люди називають підвищення цін на комуналку "геноцидом українського народу"
Головне
Тарифні протести: українці перекрили траси та вимагають зниження цін на газ
Протести в Одесі (фото: dumskaya.net)
15 Січня 2021, 14:10
читать на русском

По всій Україні люди знову вийшли на акції протесту проти підвищення комунальних тарифів. Люди перекрили траси та вимагають зниження цін.

В Одесі, як повідомляє місцеве видання "Думська", учасники акції протесту зібрались на проспекті Шевченка, біля господарського суду. Вони перекрили автомобільний рух.

Протести в Одесі

Протести в Одесі (фото: dumskaya.net)

Згодом активісти розблокували дорогу й рушили до обласної держадміністрації. Водночас поліція, яка чекала на учасників акції протесту під будівлею облради, вимагала, щоб мітингувальники розійшлися. Правоохоронці аргументували це тим, що активісти нібито не повідомили про мітинг. Протестувальники підкорилися вимозі, хоч і вважають її незаконною.

Протести в Одесі

Протести в Одесі (фото: dumskaya.net)

У Херсонській області українці теж вийшли на акцію протесту проти підвищення цін на комуналку. Як пише місцеве видання "Херсонці", сьогодні під Херсонську облдержадміністрацію, що на майдані Свободи, і міськраду Херсона, що на проспекті Ушакова, люди вийшли на протест.

Протест у Херсоні

Протест у Херсоні (фото: khersonci.com.ua)

Протест у Херсоні

Протест у Херсоні (фото: khersonci.com.ua)

У Чорнобаївці Білозерського району Херсонської області місцеві мешканці перекрили автотрасу всеукраїнського значення Херсон-Миколаїв, яка проходить через селище. Понад 20 людей виступили проти тарифного геноциду, оскільки людям вже немає чим оплачувати комунальні послуги. Протестувальники періодично пропускали автомобілі, а потім продовжували протестувати. На місці працювала поліції.

Протест у Чорнобаївці Херсонської області

Протест у Чорнобаївці Херсонської області (скрін з відео)

У Черкасах люди вийшли на акцію протесту проти підвищення цін на електроенергію та газ, пише Суспільне. Люди збирали підписи та вимагають знизити ціни на комунальні послуги. Активісти зібрались під будівлею Черкаської облдержадміністрації.

Протест у Черкасах

Протест у Черкасах (фото: suspilne.media)

Організатор мітингу голова черкаського осередку Конституційно-правового конгресу Павло Романенко розповів, що вони збирають підписи з метою звернення до влади, зокрема до міського голови Анатолія Бондаренка. Активісти хочуть, аби той передав вимоги президентові України Володимиру Зеленському (досьє Зеленського).

Павло Романенко, протест у Черкасах

Павло Романенко, протест у Черкасах (фото: suspilne.media)

Учасники мітингу вважають, що влада високими тарифами хоче задавити простих людей. Необхідно виходити усім разом і добиватися тарифів доступних для оплати кожному.

Протест у Черкасах

Протест у Черкасах (фото: suspilne.media)

У Полтаві теж протестують проти підвищення тарифів на газ. Люди перекривали центр, перехрестя вулиці Лідова, а також Сінну біля будівлі облради, пише місцеве видання Kolo.News У місті протести відбуваються уже не перший день. З тарифною ситуацією, що склалась, учасники протесту вважають, що обласну раду необхідно розпустити.

В Івано-Франківській області теж продовжуються тарифні протести. Сьогодні на автомобільній дорозі Н-10 в селі Ямниця місцеві мешканці безперервно ходили пішохідним переходом, що ускладнювало рух транспорту.

Читайте також

У Львові місцеві жителі теж вийшли на протест під стіни Львівської обласної адміністрації, пише "Четверта студія". На акції присутньо понад сто людей, переважна більшість – пенсійного віку.

Нагадаємо, 11 січня українці також виходили на акції протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Вони протестували під міськрадами та перекривали дороги.

Як відомо, Кабінет міністрів України до кінця опалювального сезону планує встановити фіксовану ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Це рішення повністю запрацює вже з лютого.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" планує забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону.

Читайте також наш матеріал: Зниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність