Телеканал "НАШ" перевірять на пропаганду через Азарова

Азаров заперечував участь у збройному конфлікті на Донбасі російських військових
Важливо
Телеканал "НАШ" перевірять на пропаганду через Азарова
Канал “НАШ” (фото: з відкритих джерел)
12 Лютого 2021, 14:41
читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу "НАШ" через поширення Миколою Азаровим пропаганди.

Про це йдеться на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Нацрада на засіданні 12 лютого розглянула результати моніторингу мовлення телеканалу "НАШ", де 15 грудня 2020 року в прямому ефірі передачі "Марафон" (із повтором 16 грудня) брав участь Азаров, погляди і вислови якого можуть призвести до розпалювання ненависті та насильства в Україні.

Микола Азаров заперечував участь у збройному конфлікті на Донбасі збройних сил Російської Федерації, ігнорував наявність незаконних збройних формувань, які вчиняють незаконні дії з використанням зброї на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Він покладає відповідальність за збройну агресію Російської Федерації проти України на Збройні сили України. Це має ознаки розпалювання ворожнечі та посилення вже наявного військового протистояння, що може призвести до подальшого зростання насильства та агресії в ОРДЛО і на всій території України, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Також у його виступі містилися неправдиві висловлювання, зокрема "имеет место гражданский конфликт. А в гражданском конфликте запрещено использовать вооруженные силы".

Ведучі телеканалу під час прямої трансляції не реагували на ці та подібні висловлювання, тим самим проігнорували право глядачів на повну та об’єктивну інформацію.

Тим часом президент України Володимир Зеленський заявив, що телеканал "НАШ" не фінансується з тимчасово окупованої території та з держави-агресора і його не закриватимуть.

Наші телеканали не закривали. Ми закривали їхні, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Детальніше про те, кому ж належать українські ЗМІ читайте у нашому матеріаліКому належать українські ЗМІ: докладний аналіз.

1