Теракт у Відні: ісламісти взяли на себе відповідальність

Напад скоїв молодий ісламіст
Теракт у Відні: ісламісти взяли на себе відповідальність
Теракт у Відні фото: Reuters
4 Листопада 2020, 11:14
читать на русском

Екстремістське угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракт у Відні, внаслідок якого загинули щонайменше 5 людей.

Про це повідомляє організація SITE Intelligence Group, яка відстежує активність бойовиків ІД у мережі.

У заяві бойовиків йдеться, що за нападом стоїть Абу Дуджана Аль-Албані, який напав на людей у центрі столиці Австрії із автоматом та пістолетом.

Видання опублікувало фото ймовірного нападника.

Читайте також

Нагадаємо, що 2 листопада у столиці Австрії Відні під час теракту загинули чотири людини серед мирних громадян, ще декілька - отримали поранення. Поліція застрелила ісламістського нападника.

Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер заявив у вівторок, що один ісламістський терорист відповідальний за напади в центральній частині Відня.  Поліція застрелила ісламістського терориста та розгорнула масштабну операцію з пошуку інших нападників, залучивши до патрулювання на вулицях міста близько однієї тисячі поліцейських.

До контерористичної операції було залучено 150 осіб із підрозділу спецпризначення "Кобра", 100 осіб із групи швидкого реагування "Вега", а також представників поліцейсько-контррозвідувальної служби BVT та кримінальну поліцію.