Tesla припиняє приймати біткоїни не через екологічні причини - експерт

Маск відмовляється від біткоїнів, аби перейти на Dogecoin
Ексклюзив
Tesla припиняє приймати біткоїни не через екологічні причини - експерт
Біткоїн (Фото: habr.com)
17 Травня 2021, 10:46
читать на русском

Компанія Tesla перестала приймати біткоїни через те, що її власник Ілон Маск встиг заробити на курсових коливаннях і вирішив зосередитися на інший криптовалюті.

Про це розповів творець Bitcoin Ultimatum (BTCU) і співзасновник IT-компанії Prof-it Blockchain Богдан Прилепа.

Згідно з даними Комісії з цінних паперів і бірж США, компанія Tesla на початку року інвестувала в біткоїни 1,5 млрд дол. Ринок тоді відреагував на це історичним ростом BTC до 44 000 дол.

В кінці березня компанія продала 10% всіх своїх біткоїнів на 272 млн дол., зафіксувавши 101 млн дол. прибутку. Однак уже 13 травня Tesla оголосила, що більше не приймає біткоїни як платіжний засіб. За словами глави підприємства Ілона Маска, майнінг біткоїнів занадто шкодить екології.

Прилепа вважає такий вчинок досить дивним з огляду на, що продажі електрокарів Tesla за BTC стартували в кінці березня - тобто менш як два місяці тому.

Чому Ілон Маск згадав про шкоду біткоїнів тільки зараз? Адже цю тему обговорюють уже не перший рік, і він не міг про це не знати. Висновок напрошується тільки один - бізнесмен вирішив перемикнутися на іншу криптовалюту - Dogecoin, - вважає експерт (досьє Богдана Прилепи).

Він нагадав, що вперше Ілон Маск проявив інтерес до Dogecoin ще у 2019 році. "Dogecoin може бути моєю улюбленою криптовалютою. Він досить крутий, - написав він тоді у себе в Twitter.

Читайте також

З того часу любов бізнесмена до токена-мему тільки росла. Він регулярно нахвалює Dogecoin в соцмережах, що благотворно впливає на курс монети. За підсумками лютого Dogecoin навіть виявився найбільш обговорюваною криптовалютою у Twitter, обійшовши біткоїни та Ethereum.

Починаючи з квітня 2021 роки її курс продемонстрував стрімке зростання і зараз утримує рекордні позиції.

Курс ВТС

Чому Ілон Маск так наполегливо пампить Dogecoin стало відомо зовсім недавно. Розробники DOGE зізналися, що співпрацюють з бізнесменом з 2019 року. І за цей час Маск регулярно давав їм поради та ділився корисними зв'язками.

Офіційно команда проєкту відмовилася від фінансування глави Tesla, але схоже існують якісь домовленості іншого роду. Ходять розмови, що Tesla замість біткоїнів почне приймати Dogecoin. Можливо, саме цим і пояснюється кардинальна зміна курсу компанії, - підсумував Прилепа.


Контекст. 13 травня вартість біткоїну різко впала після того, як Ілон Маск заявив, що Tesla не продаватиме свої автомобілі за криптовалюту.

За даними сайту Coindesk, вартість найпопулярнішої криптовалюти становила 54 174 долари США за один біткоїн незадовго до того, як було опубліковано заяву Маска. Через кілька хвилин після твіту Маска ціна на біткоїни впала до 46 980 доларів.

Ілон Макс тим часом знову своїм твітом обвалив біткоїн - на цей раз до 44 тисяч доларів, коли підтвердив інформацію, що Tesla, можливо, продасть всі свої запаси біткоїнів у найближчому майбутньому.

Відповідь Маска на твіт, що Тесла продасть всі свої запаси біткоїнів

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.

1