Тіхановська виступила зі зверненням до Верховної Ради України

Тіхановська просить українських депутатів підтримати демократичну Білорусь
Тіхановська виступила зі зверненням до Верховної Ради України
Світлана Тіхановська Фото: сайт tsikhanouskaya.org
12 Лютого 2021, 10:58
читать на русском

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська просить українських депутатів підтримати демократичну Білорусь на міжнародних майданчиках, а також сподівається на зустріч з керівництвом України.

Про це йдеться у зверненні Тіхановської до Верховної Ради України, яке опубліковано на її сайті.

Зазначається, що лідерка опозиції та її команда виступили перед депутатами міжфракційної групи ВР "За демократичну Білорусь".

Тіхановська закликала Україну підтримати Білорусь в ОБСЄ, ПАРЄ, ООН, а також на інших міжнародних майданчиках.

Вона також висловилася  висловила подяку українцям за підтримку та допомогу тим білорусам, які "були змушені покинути свою країну".

Для них Україна стала другою домівкою, - зазначила Тіхановська.

Читайте також

За її словами, через страх втратити владу Олександр Лукашенко "кинув цілу країну в кризу і зіпсував відносини зі своїми сусідами".

Він ставить під загрозу суверенітет країни, домовляючись про інтеграцію з Володимиром Путіним. Колишній президент ставиться до Білорусі як до свого особистого колгоспу. Це руйнує економіку і айті-сектор, який змушений тікати з країни, - сказала вона.

За її словами, білоруси вирішують конкретне завдання - вони хочуть припинити терор у своїй країні та провести чесні вибори.

Тому, за словами Тіхановської, білоруська опозиція чекає від України підтримки та закликає "підтримати нас в ОБСЄ, ПАРЄ, ООН, а також на інших міжнародних майданчиках".

І сподіваємося, що незабаром ми зможемо зустрітися з керівництвом України та обговорити сусідське майбутнє наших країн, - додала вона.

Нагадаємо, лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська заявила, що готова стати на чолі Білорусі в перехідний період, оскільки країна підійшла до змін "із найменшими шорками".

1