Томас Кент про санкції: Краще складати "чорні списки" пропагандистських сайтів, а не людей

Заблоковані канали не можна розглядати як джерела інформації в чистому вигляді
Ексклюзив
Томас Кент про санкції: Краще складати "чорні списки" пропагандистських сайтів, а не людей
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
15 Лютого 2021, 17:37
читать на русском

Замість складання списків журналістів, які працювали на пропагандистських каналах Медведчука, краще складати "чорні списки" пропагандистських сайтів і матеріалів, а не людей.

Про це в інтерв'ю для Парламент.UA сказав колишній президент "Радіо Свобода", автор книги "Удар у відповідь": явні та приховані форми боротьби з російською дезінформацією" Томас Кент.

За його словами,  в рамках зусиль по боротьбі з дезінформацією вкрай важливо чітко позначити пропагандистські ЗМІ і назвати їх такими привселюдно.

Заблоковані канали, з точки зору української сторони, не можна розглядати як джерела інформації в чистому вигляді - скоріше, це механізми маніпуляції інформацією в інтересах Росії. По-друге, не можна забувати, що Україна перебуває в стані війни з Росією, і політика в військових умовах, як ми бачимо на прикладі історії багатьох країн, часто відрізняється від політики, що проводиться в мирний час, - підкреслив він.

Читайте також

Томас Кент також додав, що  перевірка судом рішення силової структури - РНБО - є ознакою наявності в країні принципу верховенства закону, і це теж найважливіша відмінність від того, що ми спостерігаємо в Росії.

Ми не знаємо, яким буде рішення Верховного суду, але сам факт, що питання законності блокування каналів буде розглянута судом, свідчить про існування демократичного процесу, - зазначає американський експерт.

Повний текст інтерв'ю Томаса Кента виданню Парламент.UA читайте на нашому сайті Україна має що протиставити багатомільярдній російській пропаганді - Томас Кент 

Співавтори: Ксенія Кирилова