ТОП-чиновник Київської митниці 2 роки жив за кордоном, прикриваючись "липовими" лікарняними

У злочині підозрюють заступника начальника Київської митниці
ТОП-чиновник Київської митниці 2 роки жив за кордоном, прикриваючись "липовими" лікарняними
Чиновник-крадій (фото: ДФС)
26 Листопада 2020, 19:21
читать на русском

Заступник начальника Київської митниці два роки жив за кордоном, при цьому перебуваючи на лікарняному за місцем роботи.

Про це повідомили у ГУ ДФС Київської області.

Посадовець митниці протягом 2018-2020 років, за попередньою домовленістю зі співробітниками медзакладів, отримував свідомо підроблені документи, які засвідчували тимчасову непрацездатність, та надавав їх на митницю ДФС з метою підтвердження підстав відсутності на робочому місці та незаконного отримання грошових коштів як відшкодування у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.

Складання та видача "липових" лікарняних проводилась без особистого огляду митника лікарем. Встановлено, що чиновник, під час відкриття лікарняних, перебував поза межами України та за межами населеного пункту, де розташовані лікарські установи.

Слідчі ДБР повідомили заступнику начальника Київської митниці Держмитслужби  про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

За даними видання Цензор.нет, загалом порушник прогуляв на лікарняних 260 робочих днів. За це його можуть посадити в тюрму на 5 років. Сума збитків, які ТОП-чиновник наніс державі, встановлюється.

Читайте також

Нагадаємо, САП направила до суду справу про підозру у шахрайстві директорки департаменту Офісу президента Світлани Кондзелі, колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої та Миколи Пасальського. Як відомо, 12 листопада минулого року Кондзелю, Лісничу і Пасальського затримали після отримання першої частини хабара у розмірі $300 тисяч за сприяння у призначенні на посаду члена наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Усім трьом оголосили підозру у шахрайстві.

1