Трамп захотів, аби Китай заплатив 10 трильйонів доларів за епідемію коронавірусу

Експрезидент США назвав коронавірус "китайським вірусом"
Важливо
Трамп захотів, аби Китай заплатив 10 трильйонів доларів за епідемію коронавірусу
Дональд Трамп Фото: скріншот з відео FOX Carolina News
7 Червня 2021, 06:12

Експрезидент США Дональд Трамп назвав SARS-CoV-2 "китайським вірусом" та буде вимагати репарації від Китаю.

Сполученим Штатам та іншим країнам необхідно вимагати репарації від Китаю в розмірі 10 трлн доларів за появу коронавірусу, - заявив Трамп під час виступу на щорічному з'їзді Республіканської партії штату Північна Кароліна, трансляцію якого вів телеканал Fox.

Прийшов час, щоб Америка і весь світ зажадали репарацій і відповідальності від Комуністичної партії Китаю (за коронавірус. - Ред.). Ми повинні одноголосно заявити, що Китай повинен заплатити, - сказав він і закликав країни світу вимагати компенсацій від Китаю.

Трамп в черговий раз назвав коронавірус "китайським вірусом" і повідомив, що через його поширення тільки американська економіка зазнала збитків у розмірі 16 трлн дол. За його словами, якщо змусити КНР платити репарації, Китай припинить мілітаризацію, а американські компанії почнуть повертатися до США.

Нагадаємо, вірус SARS-CoV-2 вперше виявили у китайському місті Ухань в кінці 2019 року.

У кінці травня президент США Джо Байден доручив активніше розслідувати всі версії походження Covid-19, включно з теорією про витік вірусу з лабораторії у Китаї.

Байден сказав, що у розвідувальній спільноті США думки розділилися: одні вважають, що пандемія стала результатом нещасного випадку в лабораторії, інші - що вірус з'явився в результаті контакту людини з інфікованою твариною.

Читайте також