Треба лише платити за інтернет: Зеленський розповів про петиції в "Дії"

Портал "Дія" запускає електронні петиції
Важливо
Треба лише платити за інтернет: Зеленський розповів про петиції в "Дії"
Документи у телефоні Фото: Офіс президента
17 Травня 2021, 15:17
читать на русском

Україна робить перший крок до електронної демократії – портал "Дія" запускає електронні петиції.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit Spring-2021 у межах Всеукраїнського форуму "Україна 30. Цифровізація", повідомляє ОП.

Глава держави зазначив, що Україна вже здійснила діджитал-революцію.

Раніше, щоб отримати низку дозволів, треба було платити хабарі. Зараз треба лише платити за інтернет, – зауважив Зеленський.

Читайте також

Він нагадав, що одним із пунктів його президентської програми було надання можливості громадянам України брати участь в ухваленні важливих рішень через інтернет.

Сьогодні – знаковий день, коли ми робимо перший крок на шляху до електронної демократії. І цей крок – запуск у "Дії" електронних петицій, – повідомив Зеленський.

Президент подякував команді Міністерства цифрової трансформації за проведену роботу.

Вірю, що разом ми обов’язково побудуємо країну без багів та вірусів, – сказав глава держави.

Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров  зазначив, що до 2024 року в Україні планується оцифрувати всі державні послуги, охопити 95% населення доступом до якісного інтернету, навчити 6 мільйонів українців базової цифрової грамотності та втричі збільшити обсяг надходжень в ІТ-галузь.

Запуск електронних місцевих петицій на порталі "ВзаємоДія" дає змогу подати петицію до своєї територіальної громади або підтримати петиції інших. Голосування – абсолютно прозоре. Пілотний проєкт електронних петицій уже доступний у містах Полтава, Івано-Франківськ, Луцьк, Суми, Хмельницький, Ужгород, Дніпро, Тернопіль, Черкаси та Херсон.

Нагадаємо, 12 січня у Міністерстві цифрової трансформації України анонсували запуск у 2021 році національної платформи електронної демократії "ВзаємоДія".

Зазначається, що ВзаємоДія - це цифровий майданчик, де люди вільно комунікують з органами виконавчої влади та долучаються до ухвалення рішень на місцевому та державному рівнях. Ознайомитися з платформою можна за посиланням https://vzaemo.diia.gov.ua

1