Тупицький працює дистанційно та отримує зарплату попри відсторонення - КСУ

Виконання роботи не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав
Важливо
Тупицький працює дистанційно та отримує зарплату попри відсторонення - КСУ
Олександр Тупицький
5 Лютого 2021, 16:37
читать на русском

Попри недопущення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького до роботи, він все одно продовжує виконувати службові обов’язки в режимі дистанційної роботи.

Про це йдеться у відповіді КСУ на інформаційний запит Укрінформу.

У зв’язку з недопущенням голови Суду працівниками Управління державної охорони України до робочого кабінету, наразі Тупицький О.М. виконує службові обов’язки в режимі дистанційної роботи, яку в Конституційному Суді України запроваджено на період дії карантину, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що указ президента Володимира Зеленського "Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України" від 29 грудня 2020 року не позбавляє Тупицького статусу судді Конституційного Суду.

Також з огляду на законодавчо передбачену процедуру обрання голови Суду, згаданий указ президента України не має наслідком відсторонення Тупицького О.М. від посади голови Конституційного Суду України, - уточнюється у повідомленні.

Таким чином, як заявили в КС, виконання головою Конституційного Суду дистанційної роботи не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав, а також передбачає оплату праці в повному обсязі та в строки, визначені законодавством України.

Нагадаємо, президент України підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. Натомість КСУ звинуватив президента Зеленського у перевищенні повноважень та нагадав про відповідальність за це.

19 січня працівники Управління державної охорони України не дозволили голові КСУ зайти до будівлі суду. Сам Тупицький (досьє Олександра Тупицького) вважає недопуск на робоче місце "черговою спробою протиправного втручання у діяльність голови Конституційного суду України".

Згодом стало відомо, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді та голові Конституційного суду України.

1 лютого указ президента України Володимира Зеленського щодо відсторонення від посади судді Конституційного суду Олександра Тупицького оскаржили у Верховному суді.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

1