Тупицький програв справу у суді проти Управління держохорони

Позивач не надав належних та допустимих доказів
Важливо
Тупицький програв справу у суді проти Управління держохорони
Тупицький Олександр (фото: ccu.gov.ua)
8 Лютого 2021, 17:59
читать на русском

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький програв судову справу проти Управління держохорони, коли його не пускали у будівлю КСУ.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду Києва.

Окружний адміністративний суд Києва розглянув заяву Тупицького про забезпечення позову, у якій він просив суд заборонити УДО перешкоджати виконанню ним повноважень глави суду.

8 лютого у відкритому судовому засіданні ОАСК ухвалив - відмовити у її задоволенні, оскільки суд дійшов висновку про відсутність правових підстав для цього, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що позивачем не надано належних та допустимих доказів на підтвердження існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди його правам та інтересам.

Застосування обраних позивачем заходів забезпечення позову не може ґрунтуватись на тих обставинах, якими позивач обґрунтовує свої заявлені позовні вимоги, оскільки цю оцінку суд надає виключно під час розгляду справи по суті, - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що 19 січня працівники Управління державної охорони України не дозволили голові КСУ зайти до будівлі суду. Сам Тупицький вважає недопуск на робоче місце "черговою спробою протиправного втручання у діяльність голови Конституційного суду України".

Згодом стало відомо, що Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді та голові Конституційного суду України.

1 лютого указ президента України Володимира Зеленського щодо відсторонення від посади судді Конституційного суду Олександра Тупицького оскаржили у Верховному суді.

До того ж попри недопущення голови Конституційного Суду Олександра Тупицького до роботи, він все одно продовжує виконувати службові обов’язки в режимі дистанційної роботи.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

1