Тупицький просить Венедіктову "законно" вручити йому підозру

Тупицький не вважає себе підозрюваним
Важливо
Тупицький просить Венедіктову "законно" вручити йому підозру
Олександр Тупицький (Фото: пресслужба КСУ)
19 Січня 2021, 21:00
читать на русском
Олександр Тупицький, якого указом президента відсторонено від посади судді Конституційного суду, написав заяву на ім’я генерального прокурора Ірини Венедіктової, в якій просить за наявності підстав у законний спосіб вручити йому підозру.

Заява опублікована на сайті КСУ.

Готовий прибути для участі у відповідній процесуальній дії (здійснення мені повідомлення про підозру) у визначені вами чи іншою компетентною особою час у встановленому законом порядку дату і час, - зазначає Тупицький.

Він просить генпрокурора забезпечити належне процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні № 12013110060002990, усунути порушення, вчинені, на його думку, прокурорами та слідчими Державного бюро розслідувань, та надати йому можливість для повноцінної реалізації права на захист.

Читайте також

До того ж у заяві Тупицький вкотре наголошує, що не вважає себе підозрюваним, оскільки йому не було вручено підозру згідно із законодавством.

Також він наголошує, що відсторонювати суддю можна було, якби він був підозрюваним. Тому наказ Зеленського він називає неконституційним, і справу проти нього вважає сфальсифікованою і політично вмотивованою.

При цьому закликає вжити заходів належного правового реагування стосовно слідчих ДБР і прокурорів (у тому числі процесуальних керівників), які допустили порушення закону та службові зловживання.

Нагадаємо, що 19 січня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді та голові Конституційного суду України Олександру Тупицькому.