Туристам заборонили підніматися на Еверест

Заборону ввели через поширення коронавірусу
Туристам заборонили підніматися на Еверест
Гора Еверест (фото: Pexels)
24 Жовтня 2020, 08:31
читать на русском

Влада Непалу заборонила доступ до гори Еверест туристам та місцевим мешканцям. Все через карантинні обмеження, які ввели після спалаху коронавірусу.

Про це повідомило видання Himalayan.

Читайте також

Як відомо, 22 жовтня випадок захворювання на коронавірус підтверджений в селищі Намче-Базар поблизу Евересту.

У п'ятницю, 23 жовтня, в Намче-Базар доправили групу лікарів для масового тестування жителів. Про терміни відновлення транспортного сполучення із селищем невідомо.

Намче-Базар є ключовим пунктом для альпіністів під час підйому на Еверест.

Уряд Непалу лише нещодавно відкрив для туристів доступ на Еверест. Заборона була введена ще в середині березня через коронавірусні обмеження.

Читайте також

Нагадаємо, 20 жовтня уряд Уельсу (країна у складі Великої Британії) ухвалила рішення повернути жорсткий локдаун. Майже всі підприємства будуть закриті, а людям необхідно буде залишатися вдома.

А в італійському регіоні Ломбардії вирішили ввести нічну комендантську годину. Таке рішення ухвалили через стрімке збільшенням в більш ніж два рази кількості випадків інфікування коронавірусом.

Тим часом, президент України Володимир Зеленський повідомив, що попри 6-7 тисяч хворих на COVID-19 кожної доби, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують.

1