У Білорусі затримали анархістів, підозрюваних у підпалі Голосіївського суду в Києві - відео

Чотирьом затриманим молодим людям інкримінують підпал низки будівель державних установ в Білорусі та Україні
У Білорусі затримали анархістів, підозрюваних у підпалі Голосіївського суду в Києві - відео
Анархісти в Білорусі, скріншот відео
29 Січня 2021, 16:24
читать на русском

На території Білорусі затримали чотирьох учасників анархістського об'єднання "Революційна дія", яким закидають, зокрема, підпал будівлі Голосіївського районного суду Києва.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила прессекретарка МВС Білорусі Ольга Чемоданова.

Затримані у Білорусі - 26-річна дівчина та троє молодих чоловіків - 20, 24 та 30 років. У МВС Білорусі зазначили, що анархісти читали лекції, проводили семінари і готували однодумців до протестів. Фінансувала анархістів міжнародна організація "Анархічний Чорний Хрест".

За версією слідства, затримані причетні до інцидентів із закиданням коктейлями Молотова будівлі Голосіївського суду Києва у 2016 році, податкової інспекції в білоруському Гомелі, а також російського посольства в Мінську та управління КДБ в Бобруйську у 2010 році.

Примітно, що за логікою слідства, учасникам інциденту в Бобруйську у 2010 році на той момент було від 10 до 20 років.

Як відомо, у квітні 2016 року сталася пожежа в Голосіївському райсуді Києва напередодні засідання у справі затриманих на Донбасі російських військовослужбовців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Надалі цих військових обміняли на льотчицю Надію Савченко.

Нагадаємо, перший цього року смертний вирок винесений судом у Білорусі. У Слуцьку (Білорусь) Мінський обласний суд засудив Віктора Скрундіка до смертної кари за вбивство двох пенсіонерів та замах на вбивство 85-річної жінки.

Двом спільникам вбивці присудили 18 років позбавлення волі з відбуванням у колонії посиленого режиму, 22 роки колонії посиленого режиму. А третьому фігуранту справи суд призначив рік виправних робіт з виплатою 10% заробітку.

Читайте також

Перед тим 30 червня 2020 року колегія Верховного суду з кримінальних справ скасувала смертний вирок Віктору Скрундіку та інші вироки у цій справі. Кримінальну справу було направлено до Мінського обласного суду на новий розгляд. Розгляд справи розпочався 7 вересня, але 12 жовтня, коли в суді мали прозвучати останні слова обвинуваченого, судовий розгляд кілька разів переносився через COVID-19.