У Брюсселі люди прийшли на фестиваль, який був жартом до 1 квітня: їх розігнали водометами

Поліція використала водомети та газ
У Брюсселі люди прийшли на фестиваль, який був жартом до 1 квітня: їх розігнали водометами
Поліцейський водомет (фото: John Murply)
3 Квітня 2021, 09:28
читать на русском

У міському парку Брюсселя (Бельгія) місцеві мешканці зібрались на вечірку, але поліція розігнала їх із водометами та сльозогінним газом.

Про це повідомляє видання Reuters.

Як відомо, що близько п'яти тисяч людей прийшли 1 квітня в парк після заклику в Фейсбуці. Ще в березні невідомі розмістили в соцмережі анонс музичного фестивалю "La Boum" з виступами понад ста відомих діджеїв. Пізніше було оголошено, що це першоквітневий жарт, але незважаючи на це в онлайні на захід записалися близько 20 тисяч осіб.

Ті особи, що прийшли в парк заявили, що втомилися від обмежень, пов'язаних з пандемією коронавірусу, і просто хочуть провести час на свіжому повітрі. Багато з присутніх принесли з собою алкогольні напої і влаштували дискотеку. Після прибуття в парк поліції люди стали кричати "свободу" і кидати в співробітників правоохоронних органів камінням і пляшками.

Читайте також

Поліція шукає людей, які розмістили оголошення про фейковий фестиваль.

Під час розгону людей, які зібралися в парку, затримали 22 особи. Постраждали вісім учасників зборів в парку, а одну дівчину збив поліцейський на коні.

Також постраждали 26 поліцейських і сім поліцейських коней.

Нагадаємо, 16 березня повідомлялося, що у нідерландському місті Гаага пройшла акція протесту проти карантинних обмежень. Під час розгону поліціянти застосовували водомети і службових собак.

1