У Букінгемському палаці оприлюднили деталі похорону принца Філіпа

Прощальна церемонія відбудеться сьогодні, 17 квітня о 14.40 за місцевим часом
У Букінгемському палаці оприлюднили деталі похорону принца Філіпа
Прощання з принцом Філіпом (Фото: сайт Букінгемського палацу)
17 Квітня 2021, 01:00
читать на русском

Букінгемський палац оприлюднив подробиці церемонії прощання з принцом Філіпом, яка відбудеться, сьогодні, 17 квітня.

Про це повідомляється на сайті Букінгемського палацу.

У церемонії похорону герцога Единбурзького принца Філіпа візьмуть участь до 30 осіб, зокрема троє родичів з Німеччини.

Окрім дружини принца королеви Єлизавети II, дітей та онуків церемонію відвідають племінники королеви, а також родичі принца Філіпа, зокрема наслідний принц Баденський Бернхард і Філіп Гогенлое-Лангенбургский та інші.

О 14:40 за місцевим часом (о 16.40 за Києвом) труну з тілом принца Філіпа винесуть із Віндзорського замку та, після Королівського салюту, помістять у Land Rover. Труна буде накрита особистим штандартом принца, зверху покладуть його меч і кашкет ВМФ.

Процесія на чолі з оркестром Гвардійського гренадерського полку, полковником якого принц Філіп був впродовж 42 років, рушить до каплиці Святого Георгія. За труною йтимуть четверо дітей герцога - принци Чарльз, Ендрю, Едуард і принцеса Анна, а також його внуки принци Вільям і Гаррі. Сама Єлизавета II приїде до каплиці в The Bentley State Limousine окремо від усіх.

Похоронна служба на території Віндзорського замку триватиме приблизно 50 хвилин, її проведе декан Віндзора.

Труну герцога Единбурзького опустять в королівський склеп. Архієпископ Кентерберійський виголосить благословення, а хор виконає Національний гімн. Потім Її Величність королева, члени королівської сім'ї та сім'я герцога Единбурзького покинуть каплицю через Галілейський ґанок.

Похорон транслюватимуться в прямому ефірі по телебаченню і радіо.

Читайте також


Контекст. 99 річний принц Філіп помер вранці 9 квітня у Віндзорському палаці. У лютому-березні він лікувався в одній із лондонських лікарень.

У Великій Британії оголосили жалобу за принцом Філіпом. Впродовж восьми днів в королівстві не будуть приймати нових законів, бо на цей період королева відходить від державних справ. Проте, після похорону Єлизавета II повернеться до своїх державних обов'язків.

Під час національного трауру члени парламенту будуть носити на рукавах траурні стрічки, чоловіки будуть в чорних краватках.

Більше про Філіпа читайте у нашому матеріалі: Принц Філіп: яким був чоловік Єлизавети ІІ і чим він запам'ятався світу.

1