У Черкаській області наркоділки варили амфетамін на 2,5 мільйони гривень щомісячно

Одним з членів наркоугруповання був колишній поліціянт
У Черкаській області наркоділки варили амфетамін на 2,5 мільйони гривень щомісячно
Наркотики (Фото: СБУ)
17 Грудня 2020, 18:27
читать на русском

Служба безпеки України у Черкаській області припинила діяльність наркоугруповання, яке виготовляло і збувало психотропи.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Банду організували на початку 2020 року. До угруповання входило п’ятеро черкащан, у тому числі колишній поліціянт, в помешканні якого й організували лабораторію. Сировину для виробництва наркотиків замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах, а "товар" збували через мережу наркодилерів.

Щомісячно наркоділки виготовляли понад 10 кг амфетаміну на більше ніж 2,5 млн грн за тіньовими розцінками.

Трьох учасників групи правоохоронці затримали під час підготовки до продажу чергової парії наркотиків.

Під час обшуків за місцями проживання учасників банди виявлено ще понад 1 кг амфетаміну, 5 кг прекурсорів, лабораторне приладдя та інші докази протиправної діяльності.

Слідство триває. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників групи.

Читайте також

Нагадаємо, поліціянти вилучили у трьох жителів Одеської області наркотиків і психотропів на понад мільйон гривень. За кримінальні оборудки фігурантам загрожує до восьми років тюремного ув’язнення. Зокрема, 33-річна мешканка Біляївського району займалася вирощуванням коноплі методом "гідропоніки", постачанням, виготовленням, зберіганням та гуртовим збутом вже готового наркотичного засобу.