У червні працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії

Цій категорії пенсіонерів перерахували виплати, також вони отримають доплату за квітень і травень
Важливо
У червні працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії
Пенсіонер отримує пенсію (Фото: UA.NEWS)
8 Червня 2021, 21:01
читать на русском

Органи Пенсійного фонду України провели перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Про це повідомили у Мінсоцполітики України.

Перерахунок проведено з 1 квітня після отримання даних з Державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року. Відповідно, у червні пенсіонери отримають як підвищену суму пенсії, так і доплату за квітень та травень.

Перерахунок проведено особам, у яких після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менше як 24 місяці та вони в цей час працювали.

Страховий стаж, який набуто за цей період, враховано при обчисленні нового розміру пенсії, а для пенсіонерів, які набули не менш як 24 місяці страхового стажу та мали більшу заробітну плату – пенсію обчислено з урахуванням збільшеної заробітної плати.

Всього збільшено пенсії у 313 тисяч пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 грн.

Перерахунок пенсій здійснено автоматично, без  звернення пенсіонерів до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, у липні 2021 року проведуть індексацію пенсій для ще 1 млн пенсіонерів, яким пенсії призначено у 2018-2020 роках, а також тим, кому пенсії виплачуються в мінімальному розмірі. Таким чином, всього підвищення пенсій цього року отримають 10,5 млн пенсіонерів.

Детальніше про особливості пенсійної реформи в Україні читайте в матеріалі Парламент.UA: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства.

Читайте також

1