У "Демсокири" немає грошей Порошенка – Гудименко

У "Демсокирі" стверджують, що не пов`язані з п`ятим президентом України Петром Порошенком
Ексклюзив
У "Демсокири" немає грошей Порошенка – Гудименко
Юрій Гудименко (фото: Парламент.UA)
7 Липня 2021, 16:47
читать на русском

Голова партії "Європейська солідарність", нардеп Петро Порошенко не має жодного стосунку до створення і фінансування "Демократичної сокири".

Про це співзасновник "Демсокири" Юрій Гудименко розповів в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

Описуючи своє ставлення до Порошенка, Гудименко зокрема зазначив, що за часів попереднього президента був впевнений, що євроатлантичний курс, курс на українізацію, курс на НАТО і ЄС будуть незмінними, чого не можна сказати про чинного президента Зеленського.

Гудименко також розповів, що багато членів "ДемСокири" раніше працювали в БПП та "ЄС" і багато хто називає молоду партію проєктом Порошенка, але окремим, більш ліберальним, який може говорити, наприклад, про легалізацію проституції, одностатеві шлюби тощо.

Я також був помічником нардепа від БПП. У нас з "Євросолідарністю" спільний електорат. Саме через це велика кількість прихильників Порошенка нас ненавидить: вони підозрюють, що ми забираємо його голоси. Наша логіка дуже проста: ми спілкуємося з усіма українськими силами, з усіма проукраїнськими партіями, рухами та організаціями, - наголосив демсокирівець.

Гудименко також заявив, що партія не має жодного стосунку до грошей Порошенка і її сміливо можна назвати бідною.

Грошей Порошенка у нас немає: ніколи не було і ніколи не буде, тому що у нього є своя партія, а у нас - своя. Крім того, ми понад усе пишаємося своєю незалежністю, хоча вона прямо пов’язана з нашою бідністю. Коли бюджет всієї партії близько 47 тисяч доларів на місяць - це смішно. Більшість великих політичних партій витрачає сотні тисяч. У нас 3230 донорів і ми цим пишаємося. Я б дуже хотів, щоб українці зрозуміли, що політика, як і бізнес, має ґрунтуватися на грошах знизу, а не на грошах зверху. Проте ми звикли до того, що за усіма політичними проєктами хтось стоїть, - підсумував Гудименко.

Нагадаємо, у цій же розмові Гудименко сказав, що "Демсокира" планує потрапити до Ради на наступних виборах.

Читайте також

1