У Департаменті соцполітики КМДА проводять обшуки через розкрадання медвиробів

У департаменті викрали 13,5 мільйона гривень
У Департаменті соцполітики КМДА проводять обшуки через розкрадання медвиробів
Офіс підрядника будівництва Подільського мосту фото: прокуратура
12 Травня 2021, 20:30
читать на русском

Прокуратура проводить обшуки в Департаменті соціальної політики Київської міської державної адміністрації в рамках розкрадання 13,5 мільйона гривень на закупівлі медичних виробів.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Київська міська прокуратура спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР НП України проводить обшуки в Департаменті соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі 13,5 млн грн, - йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, протягом 2017-2019 років між Департаментом соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та суб'єктом господарювання "було підписано низку договорів на закупівлю медичних виробів".

Однак встановлено, що службові особи Департаменту соцполітики, вступивши у змову із службовими особами суб’єкта господарювання, підписали низку договорів на закупівлю засобів особистої гігієни за завищеними цінами (надбавка на ціну становить понад 106%), внаслідок чого бюджету завдано збитків на суму понад 13,5 млн грн, - повідомляють у службі.

Раніше, нагадаємо, 11 травня обшуки тривали у КО "Київзеленбуд" та в офісних приміщеннях підрядних підприємств. Потім прокуратура провела обшуки в офісі КП "Спецжитлофонд" та в приміщеннях підрядних організацій. Тоді -  у приміщеннях КМДА, у "Київавтодорі", у "Київміськсвітло" і в підрядника будівництва Подільського мосту.

Читайте також