У Дніпрі перейменували аеропорт "Дніпропетровськ"

Аеропорт "Дніпропетровськ" декомунізували
Важливо
У Дніпрі перейменували аеропорт "Дніпропетровськ"
Аеропорт (фото: Pexels)
9 Квітня 2021, 06:01
читать на русском

Аеропорт "Дніпропетровськ" декомунізували та перейменували на "Дніпро".

Про це у Фейсбуці повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Немає більше аеропорту "Дніпропетровськ", є "Днiпро". Стара назва аеропорту "Дніпропетровськ" залишилася остаточно в минулому. У сертифікатах аеродрому, збірнику аеронавігаційної інформації, в інформаційних матеріалах, а також в реєстрах нинішній аеропорт вже має назву "Днiпро", - написав міністр.

За його словами, цієї весни жителі Дніпра та Дніпропетровської області зможуть проголосувати, на честь якого знакового історичного діяча буде названий новий аеропорт. Пропонується назва: "Міжнародний аеропорт "Дніпро імені ...".

Читайте також

Вже до кінця наступного року почне функціонувати новий термінал, до якого будуть перенаправлені всі літаки, а до кінця 2023 року в Дніпрі буде і нова злітно-посадкова смуга. З підписанням договору щодо "відкритого неба" та поступовим відновленням авіаційної сфери та економіки після кризи, вірю, що новий сучасний аеропорт відкриє для міста і регіону реально нові можливості, - сказав Криклій.


Нагадаємо, процес ліквідації в Україні наслідків комуністичної ідеології почався у 2015 році, коли Верховна Рада ухвалила пакет відповідних законів.

У 2016 році Верховна Рада України перейменувала місто Дніпропетровськ на Дніпро на виконання закону про декомунізацію.

1