У Євросоюзі погодили рішення про санкції проти Лукашенка – журналіст

Крім президента, під санкції потрапили ще 14 білоруських чиновників
У Євросоюзі погодили рішення про санкції проти Лукашенка – журналіст
Олександр Лукашенко (фото: wikimedia.org)
4 Листопада 2020, 16:34
читать на русском

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) погодив рішення про запровадження санкцій проти чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка та ще 14 білоруських чиновників.

Про це журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив у соцмережі Twitter.

Читайте також

Лукашенку та іншим ТОП-чиновникам, які потрапили до санкційного списку ЄС, буде заборонений в`їзд до країн Європейського союзу, а їхні активи в Європі будуть заморожені.

Посли ЄС тільки що дали зелене світло на застосування замороження активів і заборони на в`їзд для Лукашенка і 14 інших білорусів. Буде оприлюднено в Офіційному журналі ЄС у п`ятницю, - повідомив Йозвяк.

Нагадаємо, що 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

Президент Франції Емманюель Макрон у Литві в понеділок, 28 вересня, заявив про те, що підтримає санкції щодо Білорусі.

Велика Британія та Канада 29 вересня також ввели санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка та його оточення.

А 30 вересня більш як 37 тисяч білорусів зі 102 країн світу подали звернення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі проти діяльності президента.

1