У Франківську зайняті всі COVID-ліжка: хворі лежать у коридорах та їдальні

У лікарню терміново вирушив Віктор Ляшко
Головне
У Франківську зайняті всі COVID-ліжка: хворі лежать у коридорах та їдальні
Лікарня, кисень, ліжка Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова
16 Лютого 2021, 14:59
читать на русском

В Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська хворі пацієнти на коронавірус лежать у коридорах та їдальнях, оскільки закінчились усі лікарняні ліжка.

Про це на нараді заявила начальник управління охорони здоров'я міської ради Марія Бойко.

На сьогодні Центральна міська клінічна лікарня практично не має жодного вільного ліжка. Тобто всі фізичні ліжка, які тільки були в лікарні, нові, старі всі задіяні. Пацієнти лежать в коридорах, в їдальнях, в кабінетах лікарів, - заявина вона.

За її словами, напередодні до лікарні потрапили 95 пацієнтів, з них 79 з пневмоніями. При цьому на сьогодні 89 осіб перебувають на кисневій терапії.

Читайте також

Тим часом в івано-франківську лікарню терміново вирушив головний державний санітарний лікар – заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Офіс глави держави. 

В Івано-Франківській області – один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві, - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, що станом на 26 січня  в рамках боротьби з коронавірусом в Україні понад 70% ліжко-місць у лікарнях було забезпечено киснем.

1