У "Голосі" розповіли, чому Аваков так потрібен Зеленському

Аваков намагається перетворити Україну на поліційну державу
Ексклюзив
У "Голосі" розповіли, чому Аваков так потрібен Зеленському
Арсен Аваков (Фото: УНІАН)
12 Червня 2021, 10:05
читать на русском

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Юрчишин розповів, чому президенту Зеленському так потрібен глава МВС Арсен Аваков.

Про це Юрчишин розповів в інтерв`ю Парламент.UA.

За словами нардепа, очільник МВС надзвичайно ефективний менеджер держави минулого. І завдяки цьому він на голову вищий за інших міністрів уряду. Сам же Аваков намагається перетворити Україну на поліційну державу, вважає Юрчишин (досьє Ярослава Юрчишина).

Ставлення до громадської активності ми бачимо по динаміці розслідувань: якщо потрібно, то проти Стерненка (досьє Сергія Стерненка) витягнули справу, яку не розслідували "надцять років". Водночас справи проти поліціянтів не доводяться до якихось рішень. Також він є одним із винуватців того, що реформа поліції забуксувала, - розповів Юрчишин.

Нардеп вважає, що чим далі - тим складніше буде позбутися Авакова, бо президенти все більше бояться вулиці. Порошенко (досьє Петра Порошенка) її боявся, бо не розумів, хоча саме вулиця зробила його президентом.

А Зеленський боїться вулиці ще більше, адже він звик до аплодисментів, а не вигуків "ганьба". Аваков критично необхідний президенту, який боїться, він сам і підживлює цей страх систематично. Одного разу поліція жорстко розганяє протестувальників, а іншого - просто дає можливість обмалювати стіни. Прикро, що такі гравці на стороні меркантильних інтересів, а не на стороні розбудови держави, - констатував Юрчишин.

Окрім того, нардеп додав, що справа Рифмайстра - це жах для демократичного суспільства, коли людина ув’язнена 500 днів фактично без жодних аргументів. Однак Юрчишин сумнівається, що Аваков понесе обіцяне президентом Володимиром Зеленським покарання.

Українські суди досі не реформовані, тож справа скоріш за все буде просто дуже довго тягнутися, і можливо навіть переживе Зеленського, як президента. Щодо Авакова, я б таким впевненим не був, - сумнівається парламентарій.

Насамкінець Юрчишин зауважив, що Зеленський не зможе відправити Авакова у відставку.

Вийде Аваков і скаже: "Ну, допускали помилки, ми працюємо над цим, звільнено декілька моїх заступників, або навіть всі". Зеленський не настільки сильний, щоб відправити у відставку Авакова. Може, але побоїться, - підсумував Юрчишин.

Нагадаємо, в цьому ж інтерв`ю Юрчишин розповів, що у партії "Голос" триває війна через керівництво Кіри Рудик, яка обмежує роботу депутатам, що висловлюють з нею незгоду.

Читайте також

1