У Гвінейській затоці пірати напали на судно: у заручниках шестеро українців

Місце перебування викрадених моряків невідоме
Важливо
У Гвінейській затоці пірати напали на судно: у заручниках шестеро українців
Вантажне судно STEVIA (фото: Seafarers Journal)
19 Грудня 2020, 18:00
читать на русском

У Гвінейській затоці біля берегів Нігерії пірати напали на вантажне судно STEVIA і викрали моряків, серед яких були й українці. Це відбулось 16 грудня.

Як пишуть іноземні ЗМІ та портал для моряків Seafarers Journal, у заручниках знаходяться вісім членів екіпажу. Шість заручників є громадянами України, а двоє — албанцями. Наразі немає жодної інформації про їхнє перебування.

Читайте також

У водах Гвінейської затоки STEVIA працює від жовтня 2020 року. У момент атаки судно знаходилося на шляху з Порт-Харкорта в Абіджан (Кот-д'Івуар).

Про викрадення моряків, серед яких є українці, повідомила і донька старшого помічника капітана Семена Резніченка, який перебував на судні.

МЗС України наразі інформацію не коментувало. Натомість донька захопленого у полон моряка повідомила, що разом з її батьком захоплені: капітан, другий помічник капітана, старший механік, електромеханік, вайпер і двоє громадян Албанії, посади яких їй невідомі. Вона зазначила, що судно, з якого пірати викрали людей, від травня 2020 року належить албанцям.

Нагадаємо, що у Нігерії вибухнули два заміновані автомобілі. В результаті теракту загинуло щонайменше чотири людини, ще 8 постраждали.

1