У Хмельницькій області судитимуть мисливця, який вбив лося

Лось - це тварина з Червоної книги
У Хмельницькій області судитимуть мисливця, який вбив лося
Вбивство лося (фото: пресслужба поліції)
8 Травня 2021, 01:31
читать на русском

У Хмельницькій області перед судом постане мисливець, який вбив лося. Йому загрожує штраф, або обмеження волі.

Про це повідомляє пресслужба поліції області.

Подія сталася 13 березня цього року в мисливських угіддях поблизу с. Червоний Цвіт у Шепетівському районі. До поліції звернувся мисливствознавець Шепетівського лісгоспу із повідомленням про те, що в угіддях він виявив сліди крові та шерсті, схожої на лосину, - йдеться у повідомленні.

Сліди від гужової підводи, на якій вивозили тушу тварини привели правоохоронців до господарства 38-річного місцевого жителя, де якраз йшла розробка туші.

Читайте також

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України, дізнавачі провели санкціонований обшук в домоволодінні чоловіка та на прилеглій території, під час якого знайшли та вилучили м'ясо тварини, залишки вбитого лося, мисливську рушницю та набої.

Як відомо, лось європейський занесений до Червоної книги України. Збиток, завданий природі, експерти оцінили у 130 тисяч гривень.

Наразі обвинувальний акт стосовно мисливця направлено до Шепетівського міськрайонного суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 51 тисячі гривень, громадських робіт або обмеження волі на строк до трьох років, - уточнили у поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Канівському природному заповіднику за три доби бродячі собаки загнали і розшматували 15 особин сарни європейської.

1