У Києві чоловіки залякали блогерку і змусили її віддати 25 біткоїнів

Вони отримали 38,8 млн гривень
У Києві чоловіки залякали блогерку і змусили її віддати 25 біткоїнів
Чоловіки, які напали на блогерку фото: поліція
1 Травня 2021, 22:05
читать на русском

У Києві злочинці погрожували блогерці з Ірану і заставили її перерахувати 25 біткоінів - це становить 1,4 млн доларів.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції.

Зазначається, що лідер злочинного угруповання в Туреччині зв'язався з жінкою і розповів, що найближчим часом місцеві правоохоронці можуть затримати її та екстрадувати в Іран за активну блогерську діяльність, що суперечить нормам моралі цієї країни.

Після цього за 100 тисяч доларів США він запропонував організувати їй і її дитині перетин державного кордону із Туреччини до України та оформити їм відповідний міграційний статус, аби уникнути екстрадиції, - йдеться у повідомленні.

Коли жінка із дитиною прибули в Київ, організатор злочинної схеми розмістив їх в орендованій квартирі та спланував розбійний напад.

Лідером злочинної схеми був 37 - річний уродженець Ірану, а спільниками - двоє громадян Ірану, які тривалий час проживали в Україні. Їх спіймали під час спецоперації. За місцями проживання трьох фігурантів провели обшуки, були вилучені речдоки.

Організатору угруповання повідомили про підозру у скоєнні двох злочинів - незаконному позбавленні волі або викраденні людини і розбійному нападі, а його двом спільникам - у скоєнні розбійного нападу. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Харкові зловмисники вимагали у місцевого бізнесмена, який очолює велику аграрну компанію, 700 тисяч доларів США.

1