У Києві після локдауну не прогнозують спалаху COVID-19

Захворюваність зросте, але не критично
Важливо
У Києві після локдауну не прогнозують спалаху COVID-19
Карантин в Україні через коронавірус (фото: УНІАН)
22 Січня 2021, 14:16
читать на русском

У Києві після 25 січня не прогнозують сплеску захворюваності на коронавірус.

Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан, пише телеграм-канал Корона Київ.

Буде незначне збільшення захворюваності. Але ситуація сьогодні повністю відповідає прогнозам захворюваності на грип та коронавірусну інфекцію. Жодних суворих заходів не потрібно вводити, – заявив Рубан.

Голова Держспоживслужби Києва додав, що з 25 січня Україна повинна повернутися до адаптивного карантину. Рубан припустив, що кожен регіон буде приймати локальні рішення про обмежувальні заходи, виходячи з ситуації.

Читайте також

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету. За словами Кличка, місто планує закупити 1 млн доз вакцин для півмільйона киян.

Кличко зазначив, що у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками. Також в столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання.

Мер розповів також, що подав на розгляд депутатів проєкт рішення про внесення змін до програми "Здоров’я киян" на 2021 рік, яке дозволить коштом міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати найвразливіші категорії киян.

1