У Києві протестувальники побилися з поліціянтами через труну для Зеленського - відео

Активісти намагалися пронести труну до Офісу президента
Важливо
У Києві протестувальники побилися з поліціянтами через труну для Зеленського - відео
Фото: Віталій Носач, РБК-Україна
29 Червня 2021, 11:50
читать на русском

У Києві під час акції протесту ФОПів сталася бійка між правоохоронцями та активістами, що зібралися на Майдані Незалежності.

Підприємці на 29 червня запланували акцію протесту "Похорони мікробізнесу", для чого взяли із собою труну та ритуальні вінки і  рушили колоною до будівлі Офісу президента на вулицю Банкову.

Однак правоохоронці заблокували їм шлях та намагалися забрати труну. Після цього між протестувальниками та поліціянтами сталася бійка. Силовики змогли забрати труну та розбити її, протестувальникам лишилася лише кришка від неї. Вони взяли її та рушили у бік Європейської площі.

Лідер руху "SaveФОП" Сергій Доротич порівняв сутичку із поліціянтами із ситуацією у Білорусі, коли силовики жорстко затримували та били активістів.


Через акцію ФОПів у Києві перекрили Європейську площу та вулицю Хрещатик.

Як повідомили учасники акції протесту, вони вийшли на Майдан і хотіли пройти маршем спочатку на Банкову, а потім рушити до будівлі Верховної Ради на вул. Грушевського.

Вони вимагають від Ради ухвалити законопроєкти щодо сприяння розвитку малого підприємництва, погоджені рухом "SaveФОП", а також вимагають скасування фіскалізації для всіх ФОПів не залежно від сфери діяльності.

Читайте також

1